O tvorbě pro hráče, o teorii pro tvůrce, o hře pro teoretiky.

Konference o larpu - přístupech, možnostech a přínosech. O tom, jakými všemi způsoby lze larp dělat, co jednotlivé formy nabízí a jaká nesou úskalí. O tom, co larp může znamenat, co si z něj lze brát a co všechno je mu potřeba dávat. A také o spoustě dalšího…

Zkrátka setkání všech, pro které je larp víc než jen zábava.

11. — 13. dubna 2008 úspěšně proběhl první ročník, který celkovému počtu 54 účastníků nabídl 35 různých příspěvků. Konference se konala v Brně, v multimediálně vybaveném Gymnáziu Globe pod záštitou občanského sdružení Court of Moravia.

Odraz, po vzoru každoročních skandinávských konferencí, na českém larpovém stole nabídnul kvalitní a pestré menu – inspiraci, konfrontaci i motivaci – programem složeným z přednášek a diskuzí lidí, kteří mají co říci. Přednášející pozval z celé republiky tak, aby bylo zastoupeno co nejširší spektrum rolových her naživo a jejich myšlenkových a tvůrčích proudů.

Vaši Organizátoři Odrazu

Generální partneři a sponzoři

Zasílání informací

Pro bližší informace sledujte tyto stránky, nebo lépe - zapište se do seznamu pro e-mailové rozesílání novinkových zpráv, zde:

Zapsat se na mailing list

  • Mediální partneři

    Strip pro Odraz od cro2s

    Proč právě Odraz?

    Vybrat vhodné pojmenování nebylo jednoduché. Nemělo zůstat u banálního a navíc již obsazeného názvu Larpcon a výstižný překlad skandinávského Knutepunkt v češtině není. Mezi mnoha návrhy nakonec zvítězil Odraz.

    Odraz jako posun od toho, co se uskutečnilo, k tomu, co se teprve uskuteční. Vyplutí od známých břehů k novým horizontům. Shrnutí dosavadního jako pevný bod pro další cestu.

    Odraz jako reflexe české larpové scény. Zrcadlo, které má ukázat a přiblížit, co a jak děláme, a pokusit se vidět larpy také jiným způsobem, pohledem druhých.

    Odraz jako první krok nových tvůrců larpu. Můstek k odhodlání skočit do nové vody správným způsobem, se zkušenostmi nasbíranými ostatními.

    Náš společný Odraz by měl ukázat nejen způsoby a formy českých her, ale také jména a jejich nositele, kteří tyto hry vytvářejí.

    Novinky

    • 21. května 2008
      Zvonec a pohádky je… začátek (news)
    • 9. dubna 2008
      3..2..1.. Houstone?! (news)
    • 21. března 2008
      Kolik za kolik (news)
    • 20. března 2008
      Zveřejnění časového harmonogramu
    • 23. února 2008
      Spuštěny přihlášky (news)
    • 21. února 2008
      Všeobecná aktualizace webu
    • 11. září 2007
      Nový termín konání (news)
    • 10. července 2007
      Doplněny bližší informace v sekci Program
    • 9. července 2007
      Oficiálně spuštěny webové stránky